Olen ollut TODELLA laiska ja blogi on jäänyt päivittämättä kokonaan. Tällä hetkellä menossa olevat linssiluksaation geenitestaukset ovat kertoneet hyviä uutisia Monan ja Mossen suvuista (Mitsun vanhempien tuloksia odotellaan):

Mossen isä Miselin Mohican CLEAR

Monan ja Mossen äiti Karvahaalarin Elma CLEAR

Lotta sisko Erimarin Annimanni CLEAR

Päivittyvä listaus testatuista koirista löytyy yhdistyksen sivuilta osoitteesta http://www.parsonrussellinterrierit.fi/29. Mosse siis geneettisesti terve koira, Monan isän tuloksia odotellaan vielä. Pentuja on suunnitteilla mahdollisesti keväälle/kesälle 2010.

Mutta Mossella kävi kuukausi sitten lykky kun pääsi rakastelemaan ihanan neidin kanssa, treffauksen tuloksista ilmoitellaan

 

Viime viikonloppuna ajelimme Monan ja saksanpaimenkoira Moseksen kanssa Helsinkiin Voittaja 09 ja Pohjoismaiden Voittaja 09 näyttelyihin. Viime vuoden JV-08 V-08 jäi mummulaan Mitsun kanssa nauttimaan lihapadoista... Moses molempina päivinä EH nimenomaan erittäin hyvällä arvostelulla

Mona La 12.12 ERI VAL (viides), tuomari Veli-Pekka Kumpumäki:

"Erittäin hyvä narttu. Hyvät mittasuhteet ja jäntevä runko. Hieman pitkä kuono osa. Silmät saisivat olla tummemmat. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvä rintakehä, mutta löysyyttä kyynärpäissä.  Hyvä karvapeite ja nahka. Hyvä askelpituus."

Su 13.12 ERI VAK/1 PN3 vara-cacib, tuomari Helge Kviversen Norja:

"Mycket bra harmoniskt byggd till. Mycket bra huvud & uttryckt. Aning stel shuldar. Bra rygg & svansansättning. Normalt vinklad bak.  Bra tätt päls. Rör sig ok. Ngt ljusa ögön."

Eli yössä silmät eivät olleet tummuneet mutta kyynärpäät olivat muuttuneet löysistä jäykiksi vai miten minä savolainen näitä nyt oikein tulkitsen

Ihana reissu kaikenkaikkiaan!!! Tuli shoppailtua kaikkea itselle ja koirille mm. karkin pinkit, vihreät ja oranssit ruokakupit koirien hirvenlihanappuloille Ja ei, Mosse ei sitä pinkkiä saa. . .

Samalla reissulla sydämeen uuden rodun koiranpennun mentävän kolon teki 5kk ikäinen norfolkinterrieri. . . Se näytti lähinnä pörrökasalta ja täysin eriluontoinen kuin saman ikäinen Mitsu. Kyllä parsonissa on sellaista rämäpää luonnetta mitä en hevin vaihtaisi pois Mitsu nyt 5kk ikäisenä n.31-32cm korkea ja hampaat ovat tippuessaan saaneet jatkajan tilalle. Tässä muutama kuva viime kuulta ensimmäisiltä kunnon lumilta. Nyt siellä on pakkasta n parikymmentä astetta eikä riiviötä haittaa sekään!